Se vores åbningstider i påsken her

har altid været tæt knyttet

Motorsport og Bilhuset Ronald Carlsen

Det hele begyndte i 1973, da Ronald Carlsen besluttede sig for at købe en gokart. Tanken var i første omgang, at det bare skulle være en til ham selv, men hans ni-årige søn Michael Carlsen ville også have en. Det blev starten på en 50 årig lang motorsports karriere.

På hjemmebanen i Søndersø stod det hurtigt klart, at talentet var tilfaldet yngste manden. Succesen første ham til gokart-baner i det meste af Europa, hvor han i slutningen af 1970érne kørte både EM og VM for juniorer. Talentet svigtede heller ikke, da han i 1980 rykkede op fra junior- til seniorklassen, hvor han samme år snuppede DM-titlen, som den yngste nogensinde.

På daværende tidpunkt var der ikke nogen danskere, der var slået igennem på den internationale scene, da han er lidt ældre end kørere som Tom Kristensen, Jan Magnussen og Jason Watt. Hvilket også var med at gøre at han valgte at blive hjemme og fokusere på at hjælpe Sonja og Ronald Carlsen med bilforretningen.

Gokart karrieren husker Michael tilbage på, som en tid hvor han kørte mod de helt store. Mika Häkkinen, Mika Salo, Johnny Herbert, Michael Schumacher og Ayrton Senna, var alle nogen som han krydsede veje med, gennem hans gokart karriere. Til hans sidste VM sluttede Michael Carlsen 1 plads foran Ayrton Senna, hvilket efter hans mening, var den kører med det største talent.
Balancen mellem at være bilforhandler og racerkører kan være en perfekt kombination. Det meste af hans racerkarriere har været inde for landets grænser, hvor han har kunne bruge motorsporten til at føre Bilhuset Ronald Carlsen frem. Hans biler har gennem tiden altid vist firmaets logo frem, hvilket har givet gode kontakter, samarbejdspartnere og kunder hele landet rundt.

Mange motorsports-entusiaster husker ham sikkert for hans to DTC-mesterskaber i 2000 og 2001, samt de mange år, som var i Dansk Motorsports fineste rækker, som resulterede i at han i 2001 blev kåret som Årets Bilsportskører. I de senere år besluttede han sig også for at prøve noget nyt i udlandet. En speciel klasse i Frankrig, vækkede Michael Carlsens interesse. Det resulterede i 4 spændende år på Franske racerbaner med RCZ Cup. Bilerne var ens, og der var stor konkurrence i feltet med op til 30 kørere. Franskmændene synes det var fedt at de kunne tiltrække en dansk racerkører, med så stor passion for Peugeot. Dette samt en række gode præstationer gjorde blandt andet at han blev bekendt med personer som Bruno Famin, som var chef for hele Peugeot Sport.

Præsentationerne i klassen resulterede i en opringning fra en fransk teamchef, som ville have ham til at køre et 24 timers løb for Peugeot på Formel-1 banen i Barcelona. Med andre ord et løb, hvor Michael Carlsen bare skulle møde op med en styrthjelm under armen og en køredragt i tasken. Noget, han aldrig havde prøvet før.
I den efterfølgende periode blev mortorsportsdelen fokuseret på langdistance løb, som blev kørt verden over. Sidenhen blev det til sejre i Portimao i Portugal, 24 timers løbet i Dubai og 24 timers løbet i Barcelona.

De sidste år af karrieren vendte Michael Carlsen hjem til dansk motorsport, i forbindelse med en ny klasse ved navn TCR. TCR blev hurtigt ”konge” klassens i dansk motorløb med navne som Jan Magnussen, Kasper H. Jensen og Nicolaj Sylvest. På den måde kunne han igen vise firmaet frem landet over, i en 308 TCR racer, som var fuldt med Bilhuset Ronald Carlsens farver og logoer. Den sidste sæson i racerkarrieren sluttede som nummer 1 i Trofeo-klassen.

Åbningstider

Påsken 2024

23. marts
24. marts
25. marts
26. marts
27. marts
28. marts
29. marts
30. marts
31. marts
01. april
02. april

11:00 – 17:00
11:00 – 17:00
09:00 – 17:30
09:00 – 17:30
09:00 – 17:30
Lukket
Lukket
11:00 – 17:00
11:00 – 17:00
11:00 – 17:00
09:00 – 17:30